Tillväxtverket
Nils Bacos och Cecilia Brunnström sitter och arbetar vid ett bord. De tittar på varandra och ler.

Kunskap­sbank

Sociala företag och samhällsentreprenörers främsta drivkraft är att lösa samhällsutmaningar. Vilka verktyg behöver du för att göra skillnad? Här samlar vi handböcker, rapporter, anbudsskola, filmer och mycket mer inom området.

Samarbeten och affärer som gör nytta

Hur kan vi skapa fler samarbeten mellan samhällsentreprenörer, näringslivet och offentliga sektorn? SE Forum har tagit fram en rapport där de genom intervjuer och research har sammanställt möjligheter och tips men även visar på de utmaningar som finns för att hitta rätt. Du kan läsa deras rapport "Business for good" här. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Samverkan mellan kommuner, regioner och sociala företag är viktigt för en god samhällsutveckling. Ta del av handboken "Ny väg till innovativa välfärdslösningar"länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som innehåller konkreta exempel på hur framgångsrik samverkan med sociala företag kan utvecklas och bedrivas. Den är framtagen av SKR- Sverige kommuner och regioner. 

Hur ger vi det bästa stödet till samhällsnyttiga affärsidéer?

Ett Social Business Board är ett event där professionella företagsrådgivare från olika organisationer arbetar tillsammans - för att stötta idébärare till att komma vidare med sin idé och ett hållbart företagande. Bra för entreprenören, bra för rådgivarna och bra för samhället!

Vill du veta hur du kan använda Social Business Board i din verksamhet?  Ladda ner Handbok från Coompanion Västerbotten här

Ett fält med vetestrån.

Grupp på Facebook

Här är ett forum för dig som är intresserad av socialt företagande och samhällsentreprenörskap. Du kan inspirera andra, hitta och sprida kunskap, dela rapporter, ge tips, hitta nya samarbeten och mycket annat.

Tre personer som odlar tomater.

Mät, öka och visa samhällsnytta

 Hur kan ni mäta samhällsnyttan i ert företag eller verksamhet?  I filmen visar vi hur ni kan arbeta med effektmätning och varför det är så viktigt.

Anbudsskolan

Vill du veta mer om upphandling och hur du kan göra ett bra anbud? Använd vår anbudsskola för sociala företag. Anbudsskolan kan användas som utbildningsmaterial eller som en checklista när du ska göra ett anbud.

Certifiering

De arbetsintegrerande sociala företagen har som övergripande mål att skapa arbetstillfällen för de som står utanför, eller som inte fått tillträde till arbetsmarknaden, på grund av funktionsnedsättning eller andra arbetshinder. SKOOPI erbjuder arbetsintegrerande sociala företag som uppfyller vissa krav att bli certifierade. Läs mer på SKOOPI. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fastighetsbolag + Sociala företag = Sant

När Byggvesta planerade för sina nya bostäder ville de göra något extra för att skapa god stämning och en trygg miljö i området. Då föddes Yalla Rinkeby. Tillsammans med de boende började de planera för en verksamhet som både skulle bli en mötesplats och ett företag där kvinnor kan utveckla sitt entreprenörskap. Se filmen om Byggvestas och Yalla Rinkebys samarbete.

Filmer

Vill du se ännu mer? Här hittar du våra filmer om sociala företag och samhällsentreprenörer. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sociala medier

Du kan inspirera andra, hitta och sprida kunskap, nya samarbeten och mycket annat:

Samhällsentreprenörskap och socialt företagande på Facebook länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Socialt företagande på Linkedin