Tillväxtverket
Nils Bacos och Cecilia Brunnström sitter och arbetar vid ett bord. De tittar på varandra och ler.

Kunskap­sbank

Sociala företag och samhällsentreprenörer löser samhällsutmaningar. Vilka verktyg behöver du för att göra skillnad? Här samlar vi rapporter, anbudsskola, filmer och mycket mer inom området.

Anbudsskolan

Vill du veta mer om upphandling och hur du kan göra ett bra anbud? Använd vår anbudsskola för sociala företag. Anbudsskolan kan användas som utbildningsmaterial eller som en checklista när du ska göra ett anbud.

Fastighetsbolag + Sociala företag = Sant

När Byggvesta planerade för sina nya bostäder ville de göra något extra för att skapa god stämning och en trygg miljö i området. Då föddes Yalla Rinkeby. Tillsammans med de boende började de planera för en verksamhet som både skulle bli en mötesplats och ett företag där kvinnor kan utveckla sitt entreprenörskap. Vill du veta mer om Byggvestas och Yalla Rinkebys samarbete? Se filmen nedanför:

Ett fält med vetestrån.

Affärsutveckling som ger samhällsnytta

45 sociala företag har fått finansiering för affärsutveckling. Företaget BeChange finns där för de som vill göra en grön omställning. Deras affärsutveckling hjälper till att minska klimatpåverkan och klimatångest

Tre personer som odlar tomater.

Blogg: Bounce back or forward?

När vi nu alla har skakats om i grunden och behöver ställa om, har vi också en möjlighet att bygga nytt – nya och mer hållbara samhällen som passar vår globala, tätt sammanlänkade, vardag bättre.

Filmer

Våra filmer om sociala företag och samhällsentreprenörer hittar du här. Vi arbetar med fler filmproduktioner som kommer publiceras 2020.

Mycket kunskap och erfarenhet av ASF

Tillväxtverket har under de senaste åren främst fokuserat på att stärka arbetsintegrerande sociala företag, ASF. Vi bygger vidare på de erfarenheterna i det nya regeringsuppdraget, med ett bredare perspektiv för socialt företagande. Du kan läsa om våra insatser för arbetsintegrerande sociala företag här. 

Starta socialt företag

Funderar du på att starta ett socialt företag? Verksamtlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hjälper dig att planera och komma igång med ditt företag. Du kan också få kostnadsfri rådgivning i din region. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sociala medier

Du kan inspirera andra, hitta och sprida kunskap, nya samarbeten och mycket annat:

Samhällsentreprenörskap och socialt företagande på Facebook länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Socialt företagande på Linkedin