Tillväxtverket
eu-logotyp

Aktuellt

Aktuella artiklar från Tillväxtverkets EU-program

 • 2019-12-13

  Nya projekt inom Övre Norrland

  Den 11 december höll Strukturfondspartnerskapet för Övre Norrland möte där 24 nya projekt prioriterades. Ytterligare ett projekt prioriterades under förutsättning att medel blir tillgängliga.
 • 2019-12-11

  Testa din projektidé!

  Alla projektaktörer som är intresserade av att söka projektmedel från Skåne-Blekingeprogrammet välkomnas att boka ett möte med Tillväxtverkets handläggare och projektcoacher från Region Skåne och Region Blekinge den 29 januari 2020.
 • 2019-10-21

  Eruf-projekt kan möjlig­göra laddning av elflygplan i Halmstad

  Laddning av elflygplan kan bli verklighet på flygplatsen i Halmstad inom fem-tio år. Det är en av de saker som man arbetar med i projektet Grön flygplats där Halmstad city airport är en av 23 svenska regionalflygplatser som deltar.
 • 2019-10-15

  ERUF-projektet Framtidens Järnväg har fått
  innovationspris

  Projektet, som är finansierat av EU-programmet Småland och öarna, har målet att stärka samverkan mellan akademi och näringsliv kring teknisk utveckling, innovation och tillämpad forskning. På så sätt ska det utveckla konkurrenskraft och tillväxt hos ...
 • 2019-10-10

  Analys identifierar nyttorna med EU-programmet Östra Mellansverige

  Syftet med analysen är att sprida resultaten med programmet. Den är också ett verktyg för strategisk planering av det fortsatta genomförandetav programmet.
 • 2019-10-10

  Analys identifierar nyttorna med EU-programmet Norra Mellansverige

  Syftet med analysen är att sprida resultaten med programmet. Den är också ett verktyg för strategisk planering av det fortsatta genomförandet av programmet.
 • 2019-07-02

  Enklare redovisnings­alternativ inom ERUF

  Nu finns uppdaterad information för sökande och stödmottagare i Handbok för EU-projekt. De viktigaste förändringarna handlar om hur kostnader ska redovisas och gäller utlysningar publicerade efter den 1 augusti 2019.

 • 2019-06-05

  ERUF motverkar utanförskap och bostadsbrist

  Det har varit mycket EU nu ett tag. Val, Brexit och en ny programperiod som står för dörren. Men vad händer egentligen med de regionalfondsmedel som kommer till våra svenska projekt? Vilka samhällsutmaningar är pengarna med och löser?
 • 2019-04-30

  Vill du veta mer om EU:s regional­­fond i Sverige?

  Kommer vi att nå målen inom regionalfondsprogrammet? Påverkar Brexit nästa långtidsbudget? Och hur tycker Tillväxtverket att genomförandet av nuvarande programperiod har gått? Här får du samlad information om Europeiska regionala utvecklingsfonden.


Behandling av personuppgifter
Om du fyller i din e-postadress sparas den hos Tillväxtverket, och det är vi som ansvarar för denna uppgift. Vi sparar e-postadressen endast för att kunna svara dig om du har en fråga. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter på tillvaxtverket.se/personuppgifter.