Tillväxtverket
eu-logotyp

Ny programperiod - Vad händer i Västsverige?

Den 11 november bjöd Västra Götalandsregionen, Region Halland och Handelshögskolan i Göteborg in till ett seminarium för att ge en överblick över kommande år inom EU:s strukturfonder.

Fokus låg på Regionalfonden, Socialfonden och de olika Interregprogram som berör Västsverige.

Under två timmar presenterade regionpolitiker och tjänstemän innebörden i de nya programmen , hur de skiljer sig från de förra och vad de betyder för Västsverige.

Christian Danielsson, kontorschef EU-kommissionen i Sverige gav sina perspektiv på fonderna, hur de är en del av den gröna omställningen och en del i den europeiska demokratin.

På plats fanns Europeiska Regionalfonden Västsverige, representerad av Linnea Hagblom och Mohamed Ben Abdelhamid. De presenterade utkastet till det nya EU-programmet och hur det kan bidra till att möta både lokala och regionala behov.

- Förhoppningsvis kan detta var ett avstamp in i programperioden 2021-2027. Vi ser fram emot fortsatt gott samarbete, säger Linnea Hagblom programansvarig Tillväxtverket

ReVäst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett samarbete mellan Västra Götalandsregionen och Centrum för regional analys vid Handelshögskolan i Göteborg.

Film från eventet på Livestream Reväst - YouTube