Tillväxtverket
eu-logotyp

Aktuellt i Övre Norrland

Nyhetsartiklar från EU-programmet Övre Norrland


 • Digitalt öppet hus i Övre Norrland

  Driver ni projekt i Övre Norrland? Nu kan ni som planerar att söka finansering inom Regionalfonden boka in digitala möten med oss för att diskutera projektidéer som matchar någon av de utlysningar som öppnar den 17 november. Region Norrbotten och Region Västerbotten kommer också att finnas på plats.

 • Gröna industri­satsningar i norra Sverige

  Den här rapporten visar bland annat att det kan uppstå cirka 40 000 nya arbetstillfällen i de två norra länen till följd av nya industrier och de spridningseffekter som uppstår. Hur den verkliga effekten blir har att göra med hur omgivande näringsliv skapar och tar tillvara förutsättningarna.

 • Kickoff för EU:s regionalfond 2021–2027

  Nu lanserar vi den nya programperioden för Europeiska regionala utvecklingsfonden (Regionalfonden), men vad innebär det? Vad handlar egentligen Regionalfonden om? Vilka områden kommer ni att kunna söka finansiering inom?

 • Så har EU:s regionalfond bidragit till utveckling i Sverige

  Under sju år har EU tillsammans med regionala offentliga och privata aktörer investerat drygt 12 miljarder kronor i mer än 1000 projekt i hela Sverige. Här är tre rapporter som berättar om resultaten i Övre Norrland, Skåne-Blekinge och Östra Mellansverige

 • Regional­fondens bidrag till utveckling i Övre Norrland

  Under sju år har EU tillsammans med regionala offentliga och privata aktörer investerat drygt 4 miljarder kronor i projekt i Norrbotten och Västerbotten. Transporter, bredband, energi­effektivisering, besöks­näring och satsningar på forskning, innovation och utveckling är bara några exempel på inriktningar i projekten.

 • Cybersäkerhet och attraktiv industri i årets Europa i min region

  En interaktiv plattform för utbildning i cybersäkerhet, ett seminarium om hur du blir en säkrare chef och en film om vapenvåld kopplat till kriminella miljöer. Det är ett axplock av vad årets Europa i min region erbjuder.

 • Vad går EU-finansieringen till i Sverige?

  Vad händer med EU:s finansiering i Sverige? Vilken utveckling sker? Och vilka konsekvenser har pandemin haft på insatserna? Den här rapporten ger en bild av vad många miljarder kronor har hamnat i Sverige under en sjuårsperiod.

 • Nya React -projekt i Övre Norrland

  Sex projekt får ta del av de 31 miljoner kronor som fanns att söka inom React-EU Övre Norrland. Alla projekt ger stöd till företag som drabbats hårt av den pågående pandemin.

 • React-EU ska bidra till omställning i pandemin 

  Insatsen ska bidra till att Sveriges företag och regioner kan återhämta och ställa om för att möta effekterna av coronapandemin.