Tillväxtverket
eu-logotyp

Projektexempel

Läs artiklar om projekt från programmet Västsverige

 • Hallands Matgille stöttar den lokalproducerade maten

  Raimo Einosson, trädgårdsmästare och delägare av Warberg tomat pratar med projektledaren för Hallands Matgille. I Halland finns ett EU-projekt som hjälper de livsmedelsförädlande företagen att växa på ett hållbart sätt.- Hallands Matgille har gjort en jättestor nytta för oss. Vi har fått ett annat självförtroende, säger Raimo Einosson, trädgårdsmästare och delägare av Warberg tomat.
 • Att testa är nödvändigt

  Flera personer som står på en bilbana och ska testa en demobil Genom att utveckla testbäddar för fordon ska fordonsindustrin i Västra Götaland anta utmaningen med att utveckla gröna, säkra, uppkopplade och prisvärda mindre fordon med helt nya tekniska lösningar. Det är nödvändigt för att hänga med i konkurrensen, och för att skapa fler arbetstillfällen i regionen.
 • Viljan att växa – steg ett för en lyckad tillväxt

  Tre människor går genom en lokal med paket och tittar i ett block. Marknadsorienterade strategier för expansion i tillverkningsföretag är syftet är projektet Marknadslyftet i Halland.
 • Göteborg testar innovativa samhälls­förbättrare

  Solpaneler, matsvinnstjänster och självkörande bilar. Idéerna för hur vi ska tackla såväl klimatet som migration och ökande socioekonomiska skillnader i samhället är många. Det vet Ann-Louise Hohlfält, projektledare för Göteborg som testarena och planeringsledare på Stadsledningskontoret. Genom projektet, som vänder sig till små och medelstora företag, vill man ge fler innovativa idéer chansen att påbörja sin väg från tanke till verklighet.
 • Samverkan inom HICube ska skapa bättre hälsa

  Bild på hur appen Medipoc ser ut i en mobil. HICube är en projektverkstad för att överbrygga gapet mellan högskolediscipliner, företag och offentliga aktörer när det gäller hälsoinnovation. Sedan starten i augusti 2015 är tio studentarbeten och 37 forskarprojekt igång.
 • Sociala företag öppnar restaurang på Hisingen

  Två personer jobbar med att laga mat i ett kök. Redan innan projektet One Stop Future Shop var färdigriggat ville Göteborgs Stad handla upp 400 dagliga matportioner till sin nya gymnasieskola. Det ger sysselsättning till flera kooperativ och jobb åt cirka 50 personer. De flesta kvinnor.
 • MedTech West ger möjligheter att testa nya produkter kliniskt

  En kvinna jobbar med utrustningen i en operationssal. Avancerade trycksårsmadrasser, bildbaserad diagnostik och ergonomiska skyddskläder. Många nya produkter behöver testas kliniskt innan de kan lanseras fullt ut. MedTech West skapar arenor där företag, vård och akademi kan samverka.