Tillväxtverket

Aktuellt

Artiklar som väcker intresse och ger en inblick i allt det vi gör inom vår verksamhet.

 • 2022-01-18
  Tillväxtverket uppmärksammas internationellt
  Strax innan jul blev Startup Sweden uppmärksammade i franska dagstidningen Le Monde. Arash Sangari som är programansvarig för Startup Sweden citeras i artikeln.
 • 2021-12-20
  Arbete i mellanrum skapar ny kunskap
  Elfrågan, hur påverkar den företags utveckling på en ort? Och processer för tillstånd? Daniel Fahlander märkte att det fanns glapp i viktig kunskap. För att komma åt den startade han samarbete med andra enheter.
 • 2021-12-15
  Regionala EU-program godkända av regeringen
  De åtta regionala regionalfondsprogrammen godkändes på regeringens sammanträde den 9 december. Det nationella programmet inväntar fortfarande beslut. Programmen för Fonden för en rättvis omställning (FRO) och för Interreg Östersjön-Kattegatt-Skagerrak (ÖKS) är redan godkända sedan tidigare.
 • 2021-12-09
  Spanien vill prata regional splittring
  Delar av spanska kungadelegationen besökte Tillväxtverket när den var i Sverige för någon vecka sedan. De fick inte bara en presentation om vårt arbete med 30 utvalda landsbygdskommuner. De fick den levererad på spanska.
 • 2021-12-01
  Vi öppnar kunskaps­luckor fram till jul
  Idag är det 1 december och äntligen julkalenderdags. Tillväxtverket ger i år ut en egen kalender med devisen Hela landet – hela tiden. Vinkeln är landsbygder, och flera delar av hela Tillväxtverkets erbjudanden finns med.
 • 2021-11-26
  1 december är det dags för årets konstlotteri
  Den 1 december klockan 17.00 är det äntligen dags för personalföreningen KUL:s utlottning av konst.
 • 2021-11-19
  Regeringen godkänner Tillväxtverkets program -Fonden för en rättvis omställning
  Regeringen godkänner det programförslag som Tillväxtverket har tagit fram för Fonden för en rättvis omställning. Nu återstår bara Kommissionens godkännande.
 • 2021-10-29
  Ursäkta röran vi bygger om - EU:s nya programperiod
  Det är inte helt lätt att vara besökare på våra EU-sidor just nu. Vi pratar om 2021-2027 som något framtida fast vi redan befinner oss i 2021, driver projekt inom 2014-2020 fast 2020 har passerat och öppnar nya utlysningar trots att pengarna först sades vara slut*.
 • 2021-10-25
  Talkshow om det regionala arbetet för en cirkulär ekonomi
  Den 28 oktober är det dags igen för Studio cirkulär där temat är regionala strategier för en cirkulär ekonomi. Studio cirkulär är en talkshow som drivs av delegationenen för cirkulär ekonomi.
 • 2021-09-30
  Ny styrelseledamot
  Regeringen har utsett Mikael Westberg till ny ledamot i Tillväxtverkets styrelse från 1 oktober.
 • 2021-09-24
  Fem om framtidens landsbygder i EU
  I juni 2021 lanserade EU-kommissionen en långsiktig vision för Europas landsbygder. Kopplingarna till Tillväxtverket är många, även om genomförandet av visionen fortfarande diskuteras.
 • 2021-09-22
  150 vid digitalt lunchbord om landsbygder
  Fyra jämna onsdagar på förhösten serveras lunch med landsbygder på tallriken. Värdar är vi tillsammans med Landsbygdsnätverket. Första onsdagen anslöt 150 från hela landet och idag är det dags för nästa.
 • 2021-09-21
  Nu startar höstens språkverkstad
  Tillväxtverkets satsning på ett tydligare språk går vidare. Den 8 oktober startar Kommunikation höstens första digitala språkverkstad där du kan få konkret hjälp i ditt skrivande. Kom själv eller bjud in dina kollegor.
 • 2021-09-17
  Cybersäkerhet och attraktiv industri i årets Europa i min region
  En interaktiv plattform för utbildning i cybersäkerhet, ett seminarium om hur du blir en säkrare chef och en film om vapenvåld kopplat till kriminella miljöer. Det är ett axplock av vad årets Europa i min region erbjuder.
 • 2021-03-15
  Check in för EU-byråkrater
  Check in för EU-byråkrater är ett informellt morgonmöte för främst handläggare och projektrådgivare inom EUs regionalfond. Ungefär var tredje vecka träffas alla intresserade i ett 20 minuter långt möte på ett särskilt tema. Vi ställde tre frågor till initiativtagaren Linnea Hagblom.
 • 2021-02-26
  Hur bidrar Regionalfonden Stockholm till Agenda 2030?
  Regionalfondsprogrammens projekt ska jobba med innovativa insatser för att lösa utpekade regionala utmaningar. Men hur mappar insatser och projekt mot FN:s globala mål i Agenda 2030? Det tog programmet Stockholm reda på.
 • 2021-02-24
  Vad hände på Smart industri-dagarna?
  Vi har ställt tre snabba frågor till Gunilla Thorstensson, koordinator för Smart industri.
 • 2021-02-17
  Landsbygdsministern och GD aviserade stöd
  Onsdag den 17 februari höll landsbygdsminister Jennie Nilsson och Tillväxtverkets generaldirektör Gunilla Nordlöf en digital pressträff om åtgärder för att möta de långsiktiga ekonomiska utmaningarna i spåren av pandemin.
 • 2021-02-15
  Fonden för en rättvis omställning utökar antal industrier i Sverige
  Hur ska metallindustrin i Västerbotten och raffinaderi- och kemiindustrin i Västra Götaland ställa om för att påverka miljön mindre? Nu tar Tillväxtverket fram omställningsplaner för de två industrierna i samarbete med flera aktörer. Fram till 25 februari pågår ett samråd för att identifiera de utmaningar och lösningar som fonden bör inrikta sig på.
 • 2021-01-25
  Ta del av konferensen Cirkulär ekonomi i Sverige, Norden och EU
  I början av december anordnade Delegationen för cirkulär ekonomi en konferens under rubriken Cirkulär ekonomi i Sverige, Norden och EU – så arbetar vi mot samma mål.
 • 2020-10-14
  Så får vi rull på arbetet med service
  Nu finns en formel för framgångsrikt servicearbete. Den ser ut som en cykel! Här berättar Camilla Jägerhem och Erika Holmgren om hur de nu vill sprida kunskap om framgångsfaktorer de samlat ur projekt från Gällivare till Skåne. Premiären blir på Lokalekonomidagarna på torsdag.
 • 2020-10-02
  Premiär för Al Kompis Marknad
  Fredagen den 2 oktober kl 20.00 sänds det första avsnittet av webb-tv-serien Al Kompis Marknad. Gunilla Nordlöf medverkar tillsammans med näringsminister Ibrahim Baylan och Facebooks Sverigechef Sam Rihani. Vi passade på att ställa tre frågor till Gunilla Nordlöf om hennes deltagande.