Tillväxtverket

Talkshow om det regionala arbetet för en cirkulär ekonomi

Den 28 oktober är det dags igen för Studio cirkulär där temat är regionala strategier för en cirkulär ekonomi. Studio cirkulär är en talkshow som drivs av delegationenen för cirkulär ekonomi.

Runtom i landet arbetas det för fullt med omställningen till en cirkulär ekonomi. I talkshowen Studio Cirkulär träffar vi representanter för några regioner som på olika sätt driver arbetet framåt.

I Region Skåne har man just genomfört ett arbete för att pejla intresset för en handlingsplan för cirkulär ekonomi i regionen. Vad det gav för resultat får vi veta i programmet.

I Västra Götalandsregionen kraftsamlar man för cirkulära affärsmodeller. Hur lägger man upp det arbetet i en stor region med många kommuner ?

Region Kronoberg har samarbetat med Kalmar län med att sprida kunskap och verktyg kring cirkulär ekonomi. Vad har varit framgångsrikt och har det lett till att omställningen tagit fart?

Jämtland/Härjedalen har vänt sig västerut och samarbetat med den norska regionen Tröndelag för att bygga kapacitet för en omställning till cirkulär ekonomi. Vilka fördelar finns det att samarbeta över gränsen och vad kan norrmännen lära oss när det gäller hur man kan förankra och accelerera arbete i regionerna?

28 oktober klockan 10.00. Sändningen streamas via youtube. 

Kommande sändingar hittar du i kalendariet på medarbetarsidorna.

Delegationen för cirkulär ekonomi

Delegationen för cirkulär ekonomi är ett oberoende, rådgivande organ till regeringen. Delegationens uppgift är att stödja arbetet med att ställa om hela Sverige till en cirkulär ekonomi.

Delegationens kansli, som består av fyra medarbetare, är förlagt till Tillväxtverket.

delegationcirkularekonomi.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.