Tillväxtverket

Vi öppnar kunskaps­luckor fram till jul

Luckor från julkalendern

Idag är det 1 december och äntligen julkalenderdags. Tillväxtverket ger i år ut en egen kalender med devisen Hela landet – hela tiden. Vinkeln är landsbygder, och flera delar av hela Tillväxtverkets erbjudanden finns med.

Förra året handlade julkalendern om digitalisering och tidigare har vi lärt mer om jämställd regional utveckling i 24 luckor fram till jul. I år är det alltså landsbygdernas tur.

– Jul är ett så bra tillfälle att skylta upp matnyttiga saker vi har på vår webbplats tillvaxtverket.se. Vi tänker på kalendern som ett skyltfönster där vi vill visa upp det som finns inne i myndigheten, säger Cecilia Bertilsson, kommunikatör på kommunikationsenheten för bland annat landsbygder.

Inlägg i sociala kanaler

Årets julkalender blir dagliga inlägg från hela Tillväxtverket i sociala kanaler, främst Facebook och Instagram. Då och då sticker vi in ett inlägg på Twitter och Linkedin, för att väcka nyfikenhet för ett särskilt innehåll. I de flesta inlägg länkar vi sedan till filmer eller webbsidor så att den som vill kan fördjupa sig.

– Innehållet i en lucka kan ha med själva dagens siffra att göra som till exempel 10 och 3, eller att något är på agendan just den dagen. 7 december ordnar vi en livsmedelskonferens och det syns i kalendern, säger Cecilia Bertilsson.

Vi vill dela med oss av kunskapen som finns

Andra dagar skyltar vi upp bra saker helt enkelt. Under hösten har vi lagt ut 21 lärande exempel om hur kommuner, regioner och myndigheter arbetar med landsbygdsperspektiv i sina verksamheter. Där står orden tillsammans, framåt och innovation i centrum.

– Genom julkalendern får vi nu tillfälle att kommunicera dem om igen och det känns ju roligt att få dela med sig, så här i juletider. Om du särskilt gillar innehållet i en lucka, var gärna med och sprid den i ditt nätverk. Det betyder mycket, vi vill att Tillväxtverkets kunskap om landsbygder ska komma hela Sverige till del, säger Evelina Selander, på enheten Landsbygder och lokal kapacitet.

Vi gör det tillsammans

Tillväxtverket arbetar för att stärka utvecklingen i Sveriges landsbygder. Det är inget vi gör på egen hand. Många behöver hjälpa till. Tillsammans skapar vi förutsättningar för en livskraftig utveckling.

Livskraftiga landsbygder - Tillväxtverket (tillvaxtverket.se)