Tillväxtverket

Regionala EU-program godkända av regeringen

De åtta regionala regionalfondsprogrammen godkändes på regeringens sammanträde den 9 december. Det nationella programmet inväntar fortfarande beslut. Programmen för Fonden för en rättvis omställning (FRO) och för Interreg Östersjön-Kattegatt-Skagerrak (ÖKS) är redan godkända sedan tidigare.

Patrik Sällström, avdelningschef Regioner

Patrik Sällström, avdelningschef Regioner

— För Tillväxtverket innebär regeringens godkännande av de åtta regionala programmen, att vi nått ett viktigt etappmål inför starten av den nya programperioden. Nu återstår att skicka in programförslagen till kommissionen, säger Patrik Sällström som är chef för avdelningen Regioner.

När programmen är inskickade börjar de formella förhandlingarna innan programmen slutligt kan godkännas. Förhandlingsprocessen kommer sannolikt ta cirka fem månader, så Tillväxtverket räknar med att vi kan öppna programmen för ansökningar innan sommaren 2022.

— Det här hade inte varit möjligt utan alla fantastiska medarbetare som stöttat regionerna i att ta fram programmen. Det har varit en förutsättning för att få igenom regeringsbeslutet, säger Patrik Sällström.

Har du frågor om förberedelsearbetet?

Kontakta Per Folkeson eller Matilda Kullebjörk

Mer om Tillväxtverkets arbete med förberedelserna inför programstarten