Är du medarbetare på Tillväxtverket? Logga in och se mer. Logga in
Bra att veta för ditt arbete
Här hittar du innehåll som har med ditt arbete att göra - information som du behöver för att kunna arbeta effektivt och i samklang med övriga medarbetare redan från början.

Kommunikation
Klarspråk
På Tillväxtverket strävar vi efter att skriva klarspråk, det vill säga vårdat, enkelt och begripligt. Via länken når du tips på hur du skriver effektiva texter som når fram.
Intern kommunikation
Vilka kanaler har Tillväxtverket för intern kommunikation, och hur ser förväntningarna ut på dig som medarbetare? Via länken når du viktig information om detta.
Extern kommunikation
Är extern kommunikation en del av din tjänst? Då behöver du bekanta dig med Tillväxtverkets strategier, arbetssätt etc. innan du drar igång. Börja med att läsa det som är relevant för dig under ingången Kommunikation.
Kontakt med media
Blir du kontaktar av en journalist i din yrkesroll? Det är ett exempel på när du kan få stöd av Tillväxtverkets pressansvarige. Information om vem som uttalar sig om vad och om andra pressfrågor når du via länken nedan.
Verktyg och processer
Handläggarstödet Guru
Guru är handläggarstödet för dig som arbetar med program och insatser där Tillväxtverket beviljar stöd till företag eller organisationer, finansierat av nationella medel eller av Europeiska regionala utvecklingsfonden. I Guru finns också en funktion där du kan ställa frågor och få kvalitetssäkrade svar - oavsett vilken roll du har.
I Guru hittar du dessutom följande: Användarmanualer till Nyps och Nyps 2020, länk till Nypssupporten, länk till Tillväxtverkets samlade rättsfall, användbara mallar samt en hel del utbildningsmaterial. Du når Handläggarstödet via Ingången Verktyg.
För dig som arbetar i Nyps
Nypscentralen.se
På Nypscentralens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. får du information om vad som händer i Nyps-systemen. Till exempel om vi infört nya förbättringar eller om något tillfälligt fel har drabbat systemen. Bokmärk därför webbplatsen och ta för vana att kolla av den ett par gånger under din arbetsdag.
Nyps-support
Supporten vänder sig till Tillväxtverkets Nyps-användare, oavsett vilken stödform det gäller och oavsett vilken roll du har. Supporten svarar på frågor om Nyps och Nyps 2020 samt hanterar behörigheter för dessa system.
Om du behöver behörighet i EU-kommissionens system SFC2014 är du också välkommen att kontakta Nyps-supporten. Detsamma gäller om du har förbättringsförslag. Du når Nyps-supporten via Verktyg. Välj Support EasIT. Inne i EasIt väljer du Verksamhetsstöd.
Projektkontor
Projektkontoret ger dig som arbetar med projekt stöd i form av individuell vägledning, utbildning och projektnätverket. Du når det via länken nedan.
Ännu mera nytta processen
Ännu Mera Nytta är Tillväxtverkets vägledning för att planera insatser så att de blir möjliga att följa upp och utvärdera på ett bra sätt.
Huvudprincipen är att alla insatser som möter externa målgrupper ska följa Ännu Mera Nytta, även om ambitionsnivå och omfattning kan variera med insatsernas storlek och inriktning. Ta del av processen via länken nedan.
EasIT
EasIT är Tillväxtverkets support för frågor gällande Ekonomi, Intern service, IT, Upphandling, Dokumenthantering, Verksamhetsstöd och Webbgruppen. I EasIT finns det beskrivet vilka typer av frågor du kan få hjälp med. Du når EasIT via Verktyg.
Möten
Möten
Möten handlar om kommunikation och struktur. Via länken når du tips och vägledning för olika typer av arbetsmöten, inklusive digitala möten som är en vanlig mötesform på Tillväxtverket.
Konferenser
Ett lyckat möte kräver inte bara ett genomtänkt program, utan också omsorg om praktiska detaljer. Under ingång Konferenser och andra externa möten har vi samlat information som kan underlätta ditt arbete. Här kan du till exempel se vilket stöd du kan få av Konferensservice, en funktion som är en del av enheten Intern service.