Tillväxtverket

Om webbplatsen

Vårt mål är att webbplatsens innehåll ska vara tillgängligt för så många som möjligt, oavsett teknisk utrustning eller eventuell funktionsnedsättning.

Innehåll

Texter på webbplatsen omfattas av normal upphovsrätt. Det är självklart tillåtet att citera materialet så länge som källan anges. Du får däremot inte ändra i texterna eller använda dem, helt eller delvis, i något kommersiellt syfte utan skriftligt tillstånd från Tillväxtverket. Om du vill använda material som Tillväxtverket presenterar åt andra informationslämnare ska du kontakta respektive informationslämnare.

Webbläsare

Tillvaxtverket.se fungerar med de flesta webbläsare. Vi uppmuntrar besökare att i första hand använda andra webbläsare än IE11 då Microsoft inte längre gör några uppdatering av den webbläsaren.

Länkningspolicy

Länka gärna till tillvaxtverket.se men tänk på att:

  • inte använda Tillväxtverkets logotyp för att länka till vår webbplats. Vi vill undvika tveksamhet om vem som är ansvarig för informationen på den webbsida där länken är placerad.
  • länka alltid så att Tillväxtverkets webbplats inte placeras inom ramarna (frameset) för en annan webbplats.

Struktur och design

Det finns flera sätt att hitta innehåll på webbplatsen. Genom Sök kan du antingen söka via fritextfältet eller filtrera dina sökresultat. Du kan även använda menyer på webbplatsen eller trycka/klicka dig in till innehåll från startsidan. Det går även söka sig in via sökmotorer till innehåll på webbplatsen.

Webbplatsen är byggd utifrån så kallad responsiv design. Det betyder att den fungerar i mobiltelefon, surfplatta och dator. Tilllvaxtverket.se bygger på de senaste HTML-standarderna, för närvarande HTML5. 

Tillgänglighet

Tillväxtverket följer "Vägledning för webbutveckling", de officiella riktlinjerna för arbete med webbplatser i offentlig sektor. Webbplatsen strävar efter att uppnå tillgänglighetskraven i Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.0 nivå AA.
Tillgänglighetsredogörelse

Lyssna

Tillväxtverket är ansluten till tjänsten Talande webb. Den fungerar så att du klickar på lyssna-knappen och en spelare öppnas som direkt börjar läsa texten på sidan. Texten som läses markeras samtidigt med ljudet, vilket gör det lättare att följa med i texten.